Politika privatnosti

„Prilika“ (“Mi”) je posvećena zaštiti i poštivanju vaše privatnosti.

Ova pravila (zajedno s našim uslovima korištenja i bilo kojim drugim dokumentima koji se navode u njoj) postavlja osnovu na kojima ćemo obraditi sve osobne podatke koje prikupljamo od vas ili koje nam vi dostavite. Molimo pročitajte sljedeće pažljivo da biste shvatili naša gledišta i prakse u vezi sa vašim ličnim podacima i kako ćemo postupati sa istim. Posjećivanjem web stranice www.prilika.ba (naše web stranice) prihvatate i pristajete na prakse opisane u ovoj politici.

Informacije koje možemo prikupiti od vas

Možemo prikupljati i obrađivati sljedeće podatke o vama:

 • Informacije koje ste nam dali. Možete nam dati podatke o vama popunjavanjem obrazaca na našoj web stranici ili dopisivanjem s nama telefonom, e-mailom ili na neki drugi način. Ovo uključuje podatke koje dajete kada se registrirate za upotrebu naše web stranice (uključujući podatke koje ste mogli pružiti Facebooku, LinkedIn-u ili Twitteru ako se odlučite prijaviti putem ovih usluga trećih strana na društvenim mrežama, a ne direktno putem e-maila), pretplatite se na našu uslugu , pretražite proizvod ili uslugu, učestvujete u diskusijama, forumima zajednice ili drugim interaktivnim funkcijama na našoj web stranici, unesete natjecanje, promociju ili anketu, pošaljete nam e-mail adresu treće strane u svrhu traženja reference, prijavite problem s našom web stranicom i svim ostalim aktivnostima koje možete provoditi na našoj web stranici. Informacije koje nam dajete mogu obuhvatati vaše ime ili firmu, adresu, državu, e-mail adresu, adresu web stranice, telefonski broj, podatke pružatelja plaćanja treće strane, lični opis, fotografiju, interese, poznavanje jezika, profesionalne primljeno iskustvo, nagrade ili odlikovanja, naziv Univerziteta i datumi pohađanja, vrsta organizacije, logotip, URL domene i kratak opis vaše usluge ili organizacije (ako je primjenljivo), polja (dijelovi) rada ili studija, svi raspoloživi aranžmani finansiranja studentima koji učestvuju u odnosu na objavljene mogućnosti i druge životopisne informacije koje ste odlučili dati kao dio svog profila. Informacije na vašem profilu mogu biti vidljive drugim Prilika.ba korisnicima i široj javnosti podložni izboru privatnosti koji donesete u postavkama vašeg računa. Možete urediti određene podatke na svom profilu putem svog računa i možete odlučiti da ograničite ko može pregledavati sadržaj koji objavite na svom profilu. Čak i ako je vaš profil privatan, drugi korisnici i dalje mogu pregledati vaše osnovne podatke o profilu (uključujući vašu sliku, broj pregleda i pratioca, bilo da imate premium pretplatu, državljanstvo, trenutnu lokaciju, poznavanje jezika i uglednu referentnu ocjenu). Potpuni detalji profila otkrivaju se drugim korisnicima tek kada ih ti korisnici prate. Poslodavcima će biti vidljivi samo završeni i aktivirani profili kandidata.
 • Informacije koje prikupljamo o vama. S obzirom na svaku vašu posjetu našoj stranici, možemo automatski prikupiti sljedeće informacije:
  • tehničke informacije, uključujući adresu internetskog protokola (IP) koja se koristi za povezivanje vašeg računara sa Internetom, vaše podatke za prijavu, vrstu i verziju preglednika, postavke vremenske zone, vrste i verzije pregledača, operativni sistem i platformu;
  • informacije o vašoj posjeti, uključujući potpuni klik Uniform Resource Locators (URL-a), kroz i sa naše web stranice (uključujući datum i vrijeme); proizvode ili usluge koje ste pregledali ili tražili, mogućnosti, web stranicu i resurse koje ste posjetili, vrijeme odziva na stranici, pogreške u preuzimanju, dužina posjeta određenim stranicama, informacije o interakciji na stranici (poput pomicanja, klikovi i prelasci miša) i korištene metode da biste skrenuli pogled sa stranice i bilo kojeg telefonskog broja koji se koristi za pozivanje našeg broja za korisnike.
 • Informacije koje dobijamo iz drugih izvora. Možda ćemo dobiti informacije o vama ako koristite bilo koju drugu web stranicu kojom upravljamo ili bilo koje druge usluge koje možemo povremeno pružiti. Blisko surađujemo i s trećim stranama (uključujući, na primjer, mreže društvenih medija, poslovne partnere, podugovarače u tehničkim uslugama i uslugama dostave, reklamne mreže, pružatelje analitike, pružatelje informacija o pretraživanju, kreditne referentne agencije) i možemo dobiti informacije o vama, uključujući podatke o profilu s bilo koje mreže društvenih medija (kao što su Facebook, Twitter, YouTube, Instagram i LinkedIn) koje povezujete sa svojim računom.

Kolačići

Naša web stranica koristi kolačiće radi razlikovanja od ostalih korisnika naše web stranice. Ovo nam pomaže da vam pružimo dobro iskustvo prilikom pregledavanja naše web stranice i omogućava nam da poboljšamo našu web stranicu. Za detaljne informacije o kolačićima koje koristimo i svrhe u koje ih koristimo pogledajte našu Politiku o kolačićima.

Korištenje informacija

Informacije koje se čuvaju o vama koristimo na sljedeće načine:

Informacije koje nam dajete. Mi možemo koristiti ove podatke u svrhe:

 • pružanja i poboljšanja naše usluge, kompletiranje vaše transakcije, rješavanje upita, obrade registracije, provjere da su podaci koje dajete važeći te za potrebe poštivanja i interne poslovne potrebe;
 • automatskog filtriranja i prikaza relevantne prilike, kandidata, blogova o razvoju karijere, vijesti, promocije društvenih medija, posebne savjete za aplikacije i druge informacije za koje smatramo da bi vas mogle zanimati na osnovu informacija i mogućnosti koje odgovaraju ili su slične ili relevantne za informacije navedene na vašem profilu.
 • Povremenog slanja emaila (ako ste registrirani korisnik) obavještavajući vas o novim programima, posebnim ponudama i mogućnostima na našoj web stranici i drugim informacijama za koje mislimo da bi vam se mogli činiti zanimljivima. Ovisno o vašoj pretplati, možemo vas obavijestiti i ako je drugi registrirani korisnik pregledao vaš profil ili odgovorio na komentar ili predaju koju ste napravili. Ako dozvolimo odabranim trećim stranama da koriste vaše podatke, mi (ili oni) kontaktirat ćemo vas elektronskim putem samo ako ste na to pristali. Ako ne želite da na vaše načine koristimo vaše podatke ili da prosljeđujemo vaše podatke trećim osobama u marketinške svrhe, molimo označite odgovarajući okvir smješten na obrascu na kojem prikupljamo vaše podatke;
 • Obavještenja o promjenama naše usluge;
 • Osiguranja sadržaja s naše web stranice;
 • Primjene i pridržavanja zakona, da zaštite imovinu i prava kompanije „Prilika“ ili bilo koje treće strane, da zaštite bezbjednost javnosti ili bilo koje osobe, ili da spriječe ili zaustave aktivnosti za koje bismo mogli da smatramo ili da predstavljaju rizik da su ilegalni, lažni ili neetički.

Informacije koje prikupljamo o vama. Mi ćemo koristiti ove podatke u svrhe:

 • administriranja naše web stranice i za interne operacije, uključujući rješavanje problema, analizu podataka, testiranje, istraživanje, statističke i anketne svrhe;
 • poboljšanje naše web stranice kako bismo osigurali da se sadržaj prikazuje na najefikasniji način za vas i za vaš računar;
 • omogućavanja učestvovanja u interaktivnim značajkama naše usluge, kada to odlučite;
 • naših nastojanja da sačuvamo našu web stranicu sigurnom;
 • davanja prijedloga i preporuka vama i ostalim korisnicima naše stranice u vezi s robom ili uslugama koje mogu zanimati vas ili njih.

Informacije koje dobijamo iz drugih izvora. Te podatke možemo kombinovati s informacijama koje nam date i podacima koje prikupljamo o vama. Te podatke i kombinovane podatke možemo koristiti u gore navedene svrhe (ovisno o vrstama informacija koje primamo).

Otkrivanje vaših podataka

Vaše podatke možemo dijeliti sa odabranim trećim stranama, uključujući:

 • Poslovne partnere trećih strana i pružatelja usluga, kako bi se olakšalo pružanje naših usluga i izvodili usluge i pomoć u vezi sa uslugama (uključujući, bez ograničenja, usluge održavanja, obradu plaćanja i otkrivanje prevara).
 • Analitiku i pružatelja pretraživača koji nam pomažu u poboljšanju i optimizaciji naše stranice.

Vaša prava

Imate pravo od nas tražiti da ne obrađujemo vaše lične podatke u marketinške svrhe. Obično ćemo vas obavijestiti (prije prikupljanja vaših podataka) ako namjeravamo koristiti vaše podatke u takve svrhe ili ako namjeravamo otkriti vaše podatke bilo kojoj trećoj strani u takve svrhe. Možete iskoristiti svoje pravo na sprječavanje takve obrade provjerom opcije odjave na obrascima i e-mailovima koje koristimo za prikupljanje vaših podataka. Pravo također možete iskoristiti u bilo kojem trenutku tako što ćete nas kontaktirati na info@prilika.ba.

Promjene u našoj politici privatnosti

Sve promjene koje u budućnosti možemo izvršiti u našoj politici privatnosti bit će objavljene na ovoj stranici i, po potrebi, obaviještene putem e-maila. Često se vraćajte da biste vidjeli bilo kakva ažuriranja ili promjene naše politike o privatnosti.